Hypotheek oversluiten?

Een hypotheek oversluiten wil zeggen dat u naar een andere geldverstrekker overstapt. Bijvoorbeeld omdat er een hypotheekvorm is die beter aansluit bij uw huidige situatie of omdat de rente van nu een stuk lager is dan uw huidige rente.

Oversluiten kan in sommige gevallen verstandig zijn, bijvoorbeeld als u de woning wilt verbouwen, meer wenst af te lossen, meer zekerheid of wenst te profiteren van de huidige lage hypotheekrente.

Echter oversluiten is niet altijd verstandig en kan grote gevolgen hebben voor de hypotheekrente-aftrek! U betaalt weliswaar bruto per maand minder, maar netto per maand meer!

Laat u daarom vooraf goed informeren door de hypotheekadviseur van ons kantoor.

Er zijn namelijk verschillende zaken waarmee u te maken kunt krijgen, zoals de kosten van het oversluiten (advies-, taxatie- en notariskosten) en een boeterente van de oude hypotheekverstrekker omdat u de lening tussentijds oversluit.

U kunt contact opnemen met ons kantoor (0318-575573) voor meer informatie of persoonlijk advies.

 

Over Van der Horn Financiële Diensten

Jeroen van der HornOns verzekeringskantoor bemiddelt in alle particuliere en zakelijk verzekeringen en wij zijn gecertificeerd erkend hypotheekadviseur. Wij geloven in persoonlijke service en advies en zijn van mening dat alleen via deze werkwijze uw verzekeringen aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden. Lees verder...