Pensioen

€ 1.144,72 bruto per maand, kunt u daarvan rondkomen?

Dit is de eerste vraag die u uzelf dient te stellen. Want als u niets geregeld heeft, moet u straks rondkomen van een AOW-uitkering van hooguit 70% van het minimumloon, op dit moment is dat € 1.144,72 voor een alleenstaande.

Indien u werknemer bent heeft u in de meeste gevallen een pensioenregeling via uw werkgever. Maar wat houdt deze regeling in? Hoeveel ontvang ik nu als ik 67 jaar ben? Ontvangt mijn partner indien ik voor de pensioendatum kom te overlijden een nabestaandenpensioen? Mag ik eigenlijk wel met pensioen op m’n 67e?

Indien u zelfstandige bent, dan dient u zelf een pensioenvoorziening te regelen. Of denkt u dat u uw pensioen voldoende heeft geregeld met uw spaargeld of de waarde van uw bedrijf?

Ook bedrijven kunnen nog steeds bij ons terecht inzake het collectief pensioen. Sinds 1 januari 2014 zijn ongeveer 800 kantoren gestopt met het adviseren en bemiddelen op het gebied van pensioen. Ons kantoor heeft nog steeds de benodigde kennis in huis en wij beschikken over de verplicht gestelde pensioenvergunning.

Wenst u deskundig advies over uw pensioen, wenst u de pensioenregeling van uw bedrijf door te nemen of een voorlichtingsavond voor uw personeel te organiseren?

Neem dan voor meer informatie contact met ons kantoor op onder telefoonnummer 0318-575573 of stuur een email naar info@hornfd.nl.

 

GDPR