Werkgeversaansprakelijkheid

Werkgeversaansprakelijkheid en zorgplicht.

Als werkgever heeft u een zorgplicht voor uw werknemers. U moet zorgen voor een veilige werkomgeving, goede instructies, veilig gereedschap, beschermingsmiddelen, etc. Als u hier niet aan voldoet en uw werknemer krijgt een ongeluk, dan kunt u hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

De zorgplicht gaat vrij ver, u bent niet alleen aansprakelijk voor ongelukken op de werkvloer, maar ook voor verkeersongevallen tijdens werktijd of tijdens een bedrijfsuitje.
Zo is een medewerker van een autoverhuurbedrijf tijdens het schoonmaken van een bestelwagen met een stofzuiger tijdens het uitstappen op de stofzuigerslang gestapt. Hij viel hierdoor op de stoeprand en heeft hierbij zijn pols gebroken. De werkgever werd in hoger beroep aansprakelijk geacht, hij had instructies moeten geven over het veilig stofzuigen van een bestelwagen.

Hier was sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Ook kan er sprake zijn van een goed werkgeverschap, er is dan geen nauwe band tussen het ongeval en de werkzaamheden. Bijvoorbeeld letsel door een ongeval tijdens het meedoen aan een workshop rollerskaten in de hal van de werkgever. Of het krijgen van een ongeval tijdens een zakenreis. Deze ongevallen kunnen immers wel aan het werk worden gerelateerd.

Een aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven verleent in deze situaties niet altijd dekking!!

U dient als werkgever voor een (behoorlijke) verzekeringen te zorgen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven alleen is dus niet voldoende!

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Wij bemiddelen al meer dan 20 jaar in alle zakelijke verzekeringen en geven hierbij persoonlijk en onafhankelijk advies. Wij werken met (bijna) alle Nederlandse verzekeraars samen maar zijn en blijven onafhankelijk! Geen enkele maatschappij heeft een financieel belang in ons kantoor.

Wij bieden u graag een gratis adviesgesprek aan. Vul het formulier in of bel ons op 0318-575573 en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt bij ons veelal dezelfde dag nog terecht! (ook in de avonduren).

Gaat er echt helemaal voor! Probeert echt het beste van het beste voor de klant en is ook heel eerlijk geen beloftes doen die niet kunnen. Heel open en eerlijk! Een Adviseur waar je een heel goed gevoel bij hebt en waar je op kan bouwen!”

Peter

    GDPR