Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u uitsluitend rente over het hypotheekbedrag. U bent niet verplicht tussentijds (maandelijks) af te lossen, maar aflossing dient ineens plaats te vinden aan het einde van de looptijd.

Bij veel mensen bestaat het idee dat een aflossingsvrije hypotheek eeuwig of tot moment verkoop woning doorloopt!?

Het is niet vanzelfsprekend dat de geldverstrekker na het einde van de looptijd (meestal 30 jaar) de lening automatisch of tegen dezelfde voorwaarden zal verlengen. Er zal opnieuw gekeken worden naar de inkomsten (veelal alleen uw pensioenuitkering) in combinatie met de hypotheek- en overige lasten.

Doordat er geen aflossing tijdens de looptijd plaatsvindt wordt er maximaal van de rente-aftrek geprofiteerd. Dit is dan ook de reden dat de overheid per 1 januari 2013 heeft besloten dat starters alleen recht hebben op hypotheekrente-aftrek indien er gekozen wordt voor een annuïteiten- of lineaire hypotheek.

Heeft u een volledig aflossingsvrije hypotheek en denkt u erover na uw hypotheek om te zetten, zodat een deel van uw hypotheekschuld op einddatum is afgelost, neem dan contact op met ons kantoor (0318-575573) voor een gratis hypotheekadviesgesprek.

Kenmerken van een aflossingsvrije hypotheek:
* Geen vermogensopbouw
* Geen aflossing gedurende de looptijd, maar mogelijk ineens aan het einde van de looptijd
* Maximaal benutten rente-aftrek

 

GDPR