Bank- en spaarhypotheek

Bij een spaar- (via verzekering) of bankspaar- (via bankrekening) hypotheek wordt tijdens de looptijd een premie betaald of gestort om aan het einde van de looptijd de hypotheek (deels) af te lossen.

De spaarrente is gelijk aan de hypotheekrente. Hierdoor is exact uit te rekenen hoe hoog de inleg dient te zijn om een bepaald bedrag na een bepaalde looptijd afgelost te hebben. Stijgt de hypotheekrente dan daalt de spaarpremie en andersom.

Tussentijds wordt niet afgelost, waardoor er dus optimaal geprofiteerd wordt van de hypotheekrente-aftrek. De ontvangen winstbijschrijving c.q. rente op de spaarverzekering en rekening is onder bepaalde voorwaarden onbelast.

Kenmerken van een bank- en spaarhypotheek:
* Geen aflossing gedurende de looptijd, maar op einddatum
* Zekerheid van aflossen (mits geen beleggingsvorm)
* Duidelijk en inzichtelijk
* Maximaal benutten rente-aftrek

Wilt u  hypotheekadvies over de hypotheekvorm of in een advies gesprek kijken welke vorm het past bij u persoonlijke situatie en wensen. Neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op! Bel 0318-575573 of stuurt u ons een e-mail op info@hornfd.nl om een vrijblijvende afspraak te maken. Want bij ons is het eerste hypotheekadviesgesprek altijd kosteloos.

GDPR