Opeethypotheek of Verzilver hypotheek

Van der Horn Financiële Diensten B.V. > Diensten > Hypotheekadvies > Opeethypotheek of Verzilver hypotheek

De Verzilverhypotheek of Opeethypotheek helpt 60-plussers met een ruime overwaarde op hun huis geld op te nemen (te verzilveren) zonder daarvoor te hoeven verhuizen. Dat geld kan vrij worden besteed, bijvoorbeeld voor een aanvulling op het pensioen of een wereldreis. U kunt bijvoorbeeld ook iedere maand een klein bedrag opnemen.

U eet dus de overwaarde op, vandaar de term Opeethypotheek.

Hoe werkt de Opeethypotheek en wat zijn de voorwaarden van een Verzilverhypotheek?

De rente wordt elke maand bij de hypotheekschuld opgeteld en hoeft u dus niet zelf te voldoen, uw schuld loopt gedurende de looptijd dus op. Betaalt u liever wel elke maand rente, dan kunt u kiezen voor een maandelijks vast rentebedrag.

U behoudt het eigendom van de woning! Er is dus geen sprake van verkoop en hierna het huren van de woning (sale & lease back). De lening wordt afgelost na verkoop van het huis.

Het bedrag dat u maximaal kunt opnemen is niet afhankelijk van uw inkomen.

Er zijn ook een aantal aandachtspunten. Zo is het onzeker of er overwaarde overblijft voor de erfgenamen. Bovendien betaalt u een hogere rente dan de rente voor een reguliere hypotheek. Verder moet in de meeste gevallen de hypotheek binnen 12 maanden na verhuizen of overlijden van de langstlevende schuldenaar afgelost worden.

Belangrijk dus om goed na te gaan of deze hypotheek voor u geschikt is. Uiteraard helpen wij u daarbij.

Meer weten? Bel direct ons kantoor (0318-575573) voor een afspraak.

 

GDPR