Cyberverzekeringen

Cybercriminaliteit / Cybercrime  is in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. U kunt hierbij denken aan diefstal van gegevens, verlies van data, hacking, systeeminbraak.

Dekking tegen cyberrisico’s is een meerwaarde voor elke onderneming, van welke omvang dan ook, die beschikt over vertrouwelijke informatie en/of klantgegevens! De per 1 januari 2016 van kracht zijnde Wet Meldplicht Datalekken, stelt o.a. eisen aan het veilig bewaren van gegevens. Hierdoor hebben bedrijven een aanmerkelijk aansprakelijkheidsrisico.

Naast het aansprakelijkheidsrisico voor schade aan derden, kan ook de schade die bedrijven zelf lijden door cybercriminaliteit, desastreus zijn. Diefstal of verlies van gevoelige informatie over klanten of werknemers kan iedere onderneming overkomen. Het verlies van één laptop kan al tot ernstige financiële gevolgen en reputatieschade leiden.

Welke dekking bieden de meeste cyberverzekeringen:

Aansprakelijkheid: Indien u door derden aansprakelijk wordt gehouden voor bijvoorbeeld verlies van persoonsgegevens en vertrouwelijke bedrijfsgegevens.

Eigen schade: kosten melden datalekken, bedrijfsschade wegens het stilvallen van activiteiten, kosten voor het terughalen en herstellen van gegevens, inclusief kosten voor extra personeel en apparatuur, cyberafpersingsschade-en kosten, crisismanagementkosten.

Verder werken de meeste verzekeraars samen met gespecialiseerde bedrijven op het gebied van crisismanagement, IT forensische onderzoekers, PR experts, juridische teams en fraudespecialisten.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Wij bemiddelen al meer dan 20 jaar in alle zakelijke verzekeringen en geven hierbij persoonlijk en onafhankelijk advies. Wij werken met (bijna) alle Nederlandse verzekeraars samen maar zijn en blijven onafhankelijk! Geen enkele maatschappij heeft een financieel belang in ons kantoor.

Wij bieden u graag een gratis adviesgesprek aan. Vul het formulier in of bel ons op 0318-575573 en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt bij ons veelal dezelfde dag nog terecht! (ook in de avonduren).

Gaat er echt helemaal voor! Probeert echt het beste van het beste voor de klant en is ook heel eerlijk geen beloftes doen die niet kunnen. Heel open en eerlijk! Een Adviseur waar je een heel goed gevoel bij hebt en waar je op kan bouwen!”

Peter

    GDPR