Ma - Vr 08:30-17:00 0318 - 575 573
info@hornfd.nl
Hypotheekadvies
Eerlijk en persoonlijk advies
Verzekeringsadvies
Particuliere en zakelijke risico’s
Pensioenadvies
Deskundig advies voor later
STEL UW VRAAG

Starter

Als u voor het eerst een eigen huis koopt, moet sinds 2013 de hele lening in uiterlijk 30 jaar zijn afgelost. Voor het aflossen is uitsluitend te kiezen uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u iedere maand een vast bruto bedrag (rente en aflossing) en dit bedrag bestaat geleidelijk uit steeds minder rente en steeds meer aflossing.

Bij de lineaire hypotheek betaalt u iedere maand een bruto bedrag (rente en aflossing) en dit bedrag bestaat uit een vast bedrag aan aflossing en geleidelijk minder rente. Hierdoor daalt u bruto maandlast in de loop van de jaren.

Eigen geld nodig
Nog een maatregel van de overheid is dat u in het vervolg eigen geld nodig heeft voor de aankoop van een woning. In 2018 is het hypotheekbedrag dat u kunt lenen maximaal 100% van de woningwaarde. (veelal het aankoopbedrag)

Het kopen van een huis brengt ook andere kosten met zich mee, zoals 2% overdrachtsbelasting, notariskosten, kosten Nationale Hypotheek Garantie (indien van toepassing), taxatiekosten en kosten voor het hypotheekadvies. Globaal kunnen deze kosten op 6% van de koopsom worden begroot.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Gratis hypotheekadvies

Ons hypotheekadvies is niet gratis maar het eerste gesprek is altijd op onze rekening. Wilt u weten welke hypotheekvorm het beste bij u past, wat u maximaal kunt lenen en wat de mogelijkheden zijn? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op. Bel ons op 0318-575573 (dit kan ook in de avonduren) of stuur ons een e-mail op info@hornfd.nl. Graag tot ziens!

Maak een afspraak


    GDPR