Hoge huur, geen hypotheek?

Van der Horn Financiële Diensten B.V. > Informatie > Hoge huur, geen hypotheek?

Geldverstrekkers zijn recent gestopt met de pilot “Duurhuur”, hiermee konden huurders onder voorwaarden extra lenen voor de aankoop van een woning. Er werd niet voldoende gebruik van gemaakt! Deze proef van een aantal geldverstrekkers samen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) was bestemd voor huurders die jarenlang veel meer huur betaalden dan zij volgens de leennormen aan een hypotheek voor een bepaalde woning kwijt zouden zijn, maar dan toch die hypotheek op basis van het inkomen niet konden krijgen.

De pilot was gebaseerd op het idee dat als je een aantal jaar maandelijks een hoge huur hebt betaald je dan ook in staat bent om op dat niveau de woonlasten (hypotheek, onderhoud, verzekeringen en belasting) van een koopwoning te dragen.

Toch was er een positief effect, veel huurders die naar aanleiding van deze pilot een afspraak maakte met een onafhankelijke adviseur bleken geholpen te kunnen worden op basis van de reguliere leennormen. De pilot was dus niet nodig voor deze huurders!

Sinds januari 2022 werden er via deze pilot slechts 7 hypotheken afgesloten en enkele honderden duurhuurders konden een reguliere hypotheek afsluiten.

Kom dus langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan weet je precies waar je aan toe bent.

Neem contact met ons kantoor op voor het maken van een afspraak, 0318-575573

GDPR