Zijn de spullen in mijn tuin verzekerd?

Van der Horn Financiële Diensten B.V. > Informatie > Zijn de spullen in mijn tuin verzekerd?

In de zomermaanden wordt de tuin meer gebruikt: om in te ontspannen en om in te werken. De tuinset en de barbecue kunnen naar buiten en de grasmaaier wordt in gebruik genomen. Maar zijn deze spullen eigenlijk verzekerd tegen diefstal of weerschade?

De meeste inboedelverzekeringen kennen een dekking voor diefstalschade van tuinmeubilair, tuinspullen (zoals een parasol) en tuingereedschap. Zelfs uw het wasgoed aan de waslijn is bij de meeste verzekeraars meeverzekerd! Het moet wel gaan om een afgesloten tuin.

Kijk wel even of er een maximale vergoeding in de voorwaarden staat. Uiteraard kunt u dit ook bij ons navragen.

Schade door weersinvloeden aan spullen in uw tuin of uw tuin zelf is in de regel uitgesloten, denk hierbij aan schade door hagel, storm of zware neerslag.

Stormschade aan een schutting of schuurtje is wel verzekerd onder een opstalverzekering, veelal met een eigen risico. Heeft u een huurhuis en de schutting of schuur zelf betaald en geplaatst dan is dit veelal als huurdersbelang meeverzekerd onder de inboedelverzekering. Wel is het van belang dat u dit doorgeeft aan uw adviseur zodat zij kunnen nakijken of huurdersbelang standaard is meeverzekerd en of dit bedrag voldoende is of aangepast dient te worden.

Andere spullen

Wat wanneer u met uw laptop, telefoon of tablet in de tuin zit en de laptop valt van de tuintafel? Deze schade is bij de meeste verzekeraars te verzekeren via een speciale buitenhuisdekking of mobiele elektronicadekking.

Preventie

Natuurlijk gaat u niet elke avond de dure tuinset binnen zetten, maar het is wel verstandig om de losse kussens en prijzig tuingereedschap op te bergen in een afgesloten schuur. Verder doet u er goed aan om voorbereid te zijn op slecht weer of een zomerstorm, zo kunt u de losse spullen opbergen, zorgen voor een stevige schutting, het zonnescherm indraaien en de parasol inklappen.

Bij vragen kunt u uiteraard contact met ons kantoor opnemen onder telefoonnummer 0318-575573.

GDPR