Ma - Vr 08:30-17:00 0318 - 575 573
info@hornfd.nl
Hypotheekadvies
Eerlijk en persoonlijk advies
Verzekeringsadvies
Particuliere en zakelijke risico’s
Pensioenadvies
Deskundig advies voor later
STEL UW VRAAG

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven

Een kleine fout van uw werknemer kan grote gevolgen hebben voor u. Ook de consument wordt immers steeds veeleisender en schadeclaims kunnen een enorme aanslag betekenen op uw bedrijfs- en/of privé-kapitaal. Maar ook uw eigen werknemer kan u aansprakelijk stellen na een ongeval of bij een beroepsziekte.

Het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) is dan ook de manier uw bedrijfs- en/of privé-vermogen te beschermen en de voortgang van uw bedrijf niet op het spel te zetten.

Een deskundig advies bij het afsluiten is van groot belang, aangezien deze verzekering verschillende uitsluitingen kent.

Welke aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven zijn er eigenlijk?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: voor schade aan spullen en mensen.
Het meest voor de hand liggende risico is schade aan spullen van een ander. Denk aan iets omstoten op de werkvloer bij een klant. Of de boormachine valt op de dure houten vloer van uw klant. Deze kosten vallen meestal nog mee en dit zal niet direct het einde van uw bedrijf betekenen. Maar wat als de boormachine op het hoofd van een passerende voetganger valt?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (ook wel aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven genoemd) biedt hiervoor een oplossing. Deze verzekering dekt niet de eigen schade! Ook schade aan zaken van klanten die u bijvoorbeeld ter bewerking / reparatie onder u heeft, is meestal uitgesloten. (opzichtclausule) Dit risico wordt als ondernemersrisico gezien, maar
kan voor sommige beroepen apart worden meeverzekerd.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering: voor schade door een verkeerd advies of berekening.
Een foutieve berekening of een onvolledig advies, dit zijn zaken die niet gedekt worden op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Er is geen materiële schade of letselschade, er is sprake
van financiële (vermogens) schade.
U kunt een beroepsfout van uzelf of van uw medewerker helaas niet voor 100% uitsluiten, u kunt wel een verzekering voor dit risico afsluiten!
Vooral voor adviserende beroepen als architecten, accountants, ingenieurs is deze verzekering geschikt en vaak verplicht voor het lidmaatschap van de branchevereniging of als onderdeel van de overeenkomst met de opdrachtgever.

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering: voor bestuurders, commissarissen en toezichthouders.
Een bestuurder van een onderneming, vereniging of stichting draagt verantwoordelijkheid. Genomen besluiten kunnen immers verkeerd uitpakken. Voor de gevolgen kunt u persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Dit betekent dat uw privé-vermogen in gevaar komt.
Deze situatie is te voorkomen met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Ook bestuurders van een Vereniging van Eigenaren (VvE) lopen dit risico.

Kortom een deskundig advies is zeer belangrijk!

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons kantoor opnemen onder telefoonnummer 0318-575573 of stuur een email naar info@hornfd.nl.

GDPR