Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven

Een kleine fout van uw werknemer kan grote gevolgen hebben voor u. Ook de consument wordt immers steeds veeleisender en schadeclaims kunnen een enorme aanslag betekenen op uw bedrijfs- en/of privé-kapitaal. Maar ook uw eigen werknemer kan u aansprakelijk stellen na een ongeval of bij een beroepsziekte.

Het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) is dan ook de manier uw bedrijfs- en/of privé-vermogen te beschermen en de voortgang van uw bedrijf niet op het spel te zetten.

Een deskundig advies bij het afsluiten is van groot belang, aangezien deze verzekering verschillende uitsluitingen kent. Zo is bijvoorbeeld beroepsaansprakelijkheid (gevolgen van verkeerd advies, berekening, tekening, etc) niet meeverzekerd.

Ook schade aan zaken die u bijvoorbeeld ter bewerking / reparatie onder u heeft, is meestal uitgesloten en dit kan zeer ernstige financiële gevolgen hebben. (opzichtclausule) Dit risico dient apart meeverzekerd te worden.

Sinds enige jaren bent u (door uitspraken van de Hoge Raad)  als werkgever voor steeds meer zaken aansprakelijk. Het gaat hier bijvoorbeeld om gevallen die weliswaar arbeidsgerelateerd zijn, maar niet zijn te kwalificeren als “klassiek” arbeidsongeval. Men kan hier denken aan verkeersongevallen (dus niet alleen met een motorrijtuig), bedrijfsuitjes etc. Wanneer uw werknemer met zijn collega tijdens de uitoefening van werkzaamheden als bestuurder van een (privé- of bedrijfs) auto een verkeersongeval veroorzaakt en daarbij zelf schade oploopt, bestaat de kans dat u als werkgever aansprakelijk bent voor de schade van uw werknemers.  Van de ziekenhuis- en revalidatiekosten tot de aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Veel bedrijven zijn nog niet op de hoogte (gebracht door hun adviseur) van deze problematiek!!

Een aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven verleent in deze situatie geen dekking voor deze schade.

U dient als werkgever voor een (behoorlijke) verzekeringen te zorgen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven alleen is dus niet voldoende!

Kortom een deskundig advies is zeer belangrijk!

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons kantoor opnemen onder telefoonnummer 0318-575573 of stuur een email naar info@hornfd.nl.

 

Over Van der Horn Financiële Diensten

Jeroen van der HornOns verzekeringskantoor bemiddelt in alle particuliere en zakelijk verzekeringen en wij zijn gecertificeerd erkend hypotheekadviseur. Wij geloven in persoonlijke service en advies en zijn van mening dat alleen via deze werkwijze uw verzekeringen aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden. Lees verder...